Vill du få mer energi? Ta hjälp av träelementet

När du känner dig trött kan träelementet få dig på andra tankar. Träenergin gör oss pigg, entusiastisk och mer säker på vad vi vill göra. Den hjälper också till att komma på nya idéer.

Energin är som våren, igångsättande, strävar uppåt och utåt. Träelementets väderstreck är öster och tiden på dygnet är morgon. Formerna är smalt, avlångt och lodrätt, färgen är grön i alla nyanser. Den stärks av vattenelementet och när eld.

Kök och även badrum har ett naturligt överskott av vattenelementet i form av vattenkranar, dusch och avlopp.  Att tillföra träelementet balanserar överskottet som då ”suger” upp vattnet. Växter, randiga tapeter och textilier har träelementets egenskaper, ja och även allt grönt samt saker som är högt och smalt har samma effekt.

Kryddväxter är ett trevligt inslag i köket som balanserar upp överskottet av vattenelementet.

Växter och den gröna färgen påminner oss naturen och vårat ursprung därför är det bra att ha i inomhusmiljö. Gröna växter renar dessutom luften vilket är speciellt bra vintertid.

Läs mer om  Morgonens Chi här med träelementets egenskaper. Nästa inlägg berättar vi om träelementet i trädgården. Allt gott till dess! /Maria och Marianne

Är du ivrig och vill göra en djupdykning i ämnet kan du läsa mer om vår webbkurs De Fem Elementen här >>  Nu kan du även skapa abonnemang och bli medlem med obegränsad tillgång till alla av våra kurser så länge du själv vill. Till  Feng Shui på lätt sätt – webbkurser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s