Vattenelementets färger går i blått

I det förra inlägget började Maria berätta om Vattenelementet och dess egenskaper.  I trädgården finns det så klart i dina olika vattenarrangemang som fågelbadet, den lilla fontänen eller i dammen. Men du hittar det även i olika former och i vissa material. Vattenelementets färger är den svarta på väggar och spaljéer du målat, samt de flesta blå nyanserna.

För dig som älskar lugnet hos rabatten med ett moln av blå blommor, påminner känslan kanske om en stilla kväll intill sjöstranden. I trädgården med mycket blått vilar ofta ett lugn och vart man än sjunker ned, känner kroppen en slags svalka. Eftersom Norr har vattenelementet i sig passar det bra att lägga de blå rabatterna här. Men ibland kanske den södra delen av trädgården är för varm och då kan det vara lämpligt med de svalkande blå och lila blommorna här. Många kryddväxter vars blommor har just de tonerna trivs dessutom mycket bra i värmande sol!

Speglar och glasdekorationer i vattenelementets färger

vatten elementSpeglar och andra blanka föremål som tex fönsterglas säger vi också tillhör vattenelementet. De ger oss känslan av klar is eller en spegelblank sjö en lugn dag. Det beror på hur du upplever det där och då. Och självklart vackra glasdekorationer i blått eller andra prydnadsföremål med asymmetriska former.

De vågiga formerna skvallrar om vattnets rörelser och hur flodens flöde slingrar sig framåt. Och just det hjälper oss vattenelementet med – att vara i flödet. Det här kan du återskapa med dina gångar, rabattkanternas form eller med en rännas porlande vatten. Tänk på att det är bra om vatten eller formerna av vatten rinner inåt i din trädgård. Det symboliserar ett bra flöde in i ditt liv.

Egentligen säger vi att det är bäst att ta det lite lugnt med vattenelementet och att undvika för mycket av det i ett och samma rum. Men i de flesta trädgårdar finns det så mycket grönt som liksom suger upp känslan av oro, för mycket vatten kan ge. Precis på samma sätt som växten suger upp vattnet i din trädgård. Därför är det också bra med lite vintergrönt i trädgården för att balansera upp vattenelementet under hela året.

Vill du fördjupa dig i hur du kan använda dig av dig De fem elementen i din trädgård kan du läsa mer om vår kurs här ”Feng Shui i Trädgården – Ba guan och De fem elementen”

Du kan också skapa abonnemang och bli medlem med obegränsad tillgång till alla av våra kurser så länge du själv vill. Läs mer här >> Till Feng Shui på lätt sätt – webbkurser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s