Skapa balans med hjälp av De Fem Elementen

Ett av verktygen inom Feng Shui är de De Fem Elementen – Vatten, Trä, Eld, Jord och Metall. När de får samverka med varandra i en närande cykel, ja det är då som harmoni och balans uppstår. Följ med oss i vår serie där vi tittar närmare på hur det kan användas i hemmet och trädgården.

Vi börjar med ett exempel hur det går att kan tänka kring De Fem Elementen. Klicka gärna på bilden och se filmen som finns på Youtube där Maria berättar mer om det vackra hummelbadet.

Det här är ett spännande område som vi båda två mer eller mindre använder oss av dagligen. Det går att översätta i färger, former, material, tid, ja faktiskt till och med humör eller sin fysiska form. Det är den universala livskraften som påverkar allt på jorden och är i ständig förändring (de olika egenskaper kan du läsa mer om här). Mycket har vi med oss helt naturligt som t.ex. dygnsrytmen eller att julens färg för de allra flesta är röd. Är det något vi tycker om eller en plats vi trivs på är det med all säkerhet balans mellan elementen.

I de kommande två inläggen ska vi titta på det första elementet där allt liv tar sin början. Ha det så gott till nästa gång! /Maria och Marianne

Är du ivrig och vill redan nu lära dig mer finns vår webbkurs som gör en djupdykning i ämnet Till De Fem Elementen >>

NYHET!! Nu kan du skapa abonnemang och bli medlem med obegränsad tillgång till alla av våra kurser så länge du själv vill. Läs mer här > Till Feng Shui på lätt sätt – webbkurser >>

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s