Bli vän Chi

Att tänka på Chi som en god vän kan göra det lättare
att förstå vilken typ av Chienergi som gör oss gott.

Till exempel älskar Chi en upphängd kristall i fönstret, när solen lyser på den reflekteras ljuset och plötsligt ser man regnbågens alla färger dansa i rummet. En vacker bukett blommor i en vas på bordet eller friska gröna växter höjer också Chi i hemmet. Vill du höja Chi i trädgården är någon form av vatteninslag bra så länge det är rent och fräscht. Det lockar in både växter och djur vilket gör trädgården än mer levande. Stagnerad Chienergi är däremot mindre bra, det finns på platser som är fullbelamrade med saker och som sällan rörs eller används.

Vassa hörn och raka kanter avger vass Chi (även kallad Shar Chi) som påverkar oss negativt. Den runda formen är snällare mot kroppen som soffan och bordet har här på bilden. Det undermedvetna kan slappna av och behöver inte tänka på att skydda sig mot något vasst som pekar emot den. Bokens hörn har en något vass Chienergi som är riktad mot rummet och soffan. Det avhjälps enkelt genom att vända på den så bokryggen (som har en rundare form) blir synlig mot rummet.

Om det till exempel finns ett vasst hörn från ett bord som är riktad mot en sittplats eller en säng kan en duk snabbt avhjälpa det problemet. På samma sätt skyddar en växt framför ett utskjutande hörn från en vägg eller bokhylla om det upplevs obehagligt.

En bra början för att bli vän med Chi är att:

  • Rensa och bara behålla sådant du behöver eller tycker om.
  • Öppna fönster och dörrar med jämna mellanrum och släpp in ny frisk Chienergi. Det är speciellt bra att tänka på efter gräl eller sjukdom.
  • Städa, det sätter fart på Chienergin som då blir extra glad.
  • Locka in Chi i hemmet med t.ex en vacker kristall hängande i fönstret.
  • Ha vatten i någon form i trädgården. Kom ihåg att det ska vara rent och fräscht.
  • Undvika vass skärande Chi när det är möjligt, speciellt på de platser där du är ofta.

Ha det så gott till nästa gång! Och om du vill veta mer om Chienergin och dess olika former hittar du det och mycket annat i våra kurser för hem och trädgård.
/Maria och Marianne

NYHET!! Nu kan du skapa abonnemang och bli medlem med obegränsad tillgång till alla av våra kurser så länge du själv vill. Läs mer här > Till Feng Shui på lätt sätt – webbkurser >


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s