Symbolernas värde

Att belöna sig själv är viktigt för själen. Att lyfta fram föremål som betyder något speciellt för oss är ett fint sätt att belöna både hemmet och oss själva.

feng-shui-pa-latt-satt-symbolerHar du funderat på om det finns saker i hemmet du värdesätter mer än andra, eller varför? Kanske väcker de betydelsefulla minnen hos dig. Man skulle kunna säga att det finns ett symboliskt värde i de föremålen.

Att placera ut symboler i hemmet är också ett sätt att hjälpa sig själv uppnå sina innersta drömmar. Var gång du ser dem fångar det undermedvetna upp ”påminnelsen” om vad dem betyder för dig och du håller fokus mot det du önskar.

Det kan också vara symbolik i en handling. Maria skrev i ett inlägg om garderoben att om man tex söker en partner är det väl värt att skapa plats i garderoben till sin framtida partner. Att ta in saker i par visar också en symbolik om tvåsamhet i ett förhållande. När du gör så är det som att kroppen och ditt sinne ställer om sig och vem vet då vad framtiden har att erbjuda?

feng-shui-pa-platt-satt-symbolerRunt oss finns det flera ”universella” symboler, alltså som har liknande betydelse överallt i världen – ett hjärta, en ängel, symbolen för fred. Men det viktiga är att du själv känner något för dem.

Vi närmar oss första advent och julen har många symboler som vi gärna dekorerar våra hem med. Ljus, änglar, stjärnor, tomtar och ja….. har du funderat på vad de egentligen betyder? För dig och för känslan i hemmet?

Symboler talar direkt till vårt undermedvetna och har en stark inneboende kraft – så använd dem varsamt och med kärlek. 

I vår kurs ”Feng Shui i Hemmet” finns ett kapitel om symboler. Här kan du läsa mer om hela kursinnehållet! 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s