Att rensa i tankarna

Händer det att du har tankar i huvudet som bara snurrar runt? Att det liksom känns proppfullt och inte ryms så mycket mer? Då är du inte ensam och det går att göra något åt det. Är man mycket ”uppe i huvudet” och kanske har svårt att sova, är orolig eller är allmänt stressad, då är det bra att komma ner i kroppen, att helt enkelt jorda sig. 

Promenad vid havet, Äleklinta Öland
En ljuvlig stund vid havet, Äleklinta Öland

Det sägs att vi tänker 70-90 000 tankar om dagen, de flesta av de här tankarna är upprepningar. Därför kan det vara bra att bli medveten om dem och helt enkelt stanna upp och ”lyssna” på vad den inre dialogen egentligen säger.

Här är lite bra saker som kan vara till hjälp när det behövs rensas i tankarna.
– Ta en rask promenad, det får igång chi i kroppen och hjälper till att få klarare tankar.
– Stanna upp ibland och ta in stunden med några lugna djupa andetag.
– Ta dig till en sjö, havet eller ett vattendrag. Det har lugnande effekt på hela kroppen.
– Att vara i skogen, trädgården eller en park stärker och påminner det undermedvetna om vårt ursprung. 
– Växter i alla former är bra, det gör oss glada. Köp eller plocka dig en vacker blombukett och ställ den så du ser den ofta.
– Meditation eller Mindfulness ger bra återhämtning och rensar tankarna, är du ovan ge dig tid och ta bara korta stunder och utöka efter hand.

Allt det här gör att kropp och själ blir lugnare. Det ger den återhämtningen som behövs så väl för att må bra. Och behöver du stilla tankarna och få bättre fokus snabbt vid stress, ilska, nervositet, oro eller en uppgift som kräver uppmärksamhet är det här ett jättebra knep som finns i en av Sanna Edins böcker.

Lägg höger hand på vänster axel och sedan vänster hand på höger axel. Blunda och tänka en stund på alla dina ilskna, irriterande, nervösa eller vad det nu kan vara för ”dumma” tankar. Dra sedan undan höger hand och lägg den över vänster arm på axeln igen, ta ett djupt andetag och andas ut. Öppna ögonen långsamt och känn hur lugnet sprider sig i kroppen. Riktigt vad som händer vet man inte riktigt, men troligtvis kopplas höger och vänster hjärnhalva ihop på något sätt. Det här fungerar jättebra och kan användas ofta.

I varje webbkurs finns en Mindfulnessövning som är baserad
på innehållet.  Läsa gärna mer om våra kurser här >>

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s