Rensa i röran – datorn

Idag om ett litet gömsle som många av oss kanske inte tänker på -Datorn.

feng-shui-pa-latt-satt-rensa-i-roran-i-datornÄr det någon av er som känner igen sig – en hel hög med foton, dokument och ”mappar” som ligger huller om buller i datorn? Gärna dubbla mappar också för säkerhets skull och allt tar upp plats, tid och din hjärnkapacitet när du letar efter något.

För att inte tala om mejlen! Rensar du den varje dag? Är du duktig på att slänga mejl eller tänker du att ”det där ser spännande ut, får nog läsa det senare för jag hinner inte nu”.

Att ha ordning i datorn är lika viktigt för sinnesfriden som att ha ordning i hemmet eller på jobbet.

Här får du ett förslag och kort hjälpreda för att komma igång.
Börja med att bestämma dig för hur du skulle kunna sortera och katalogisera innehållet.
Det kan underlätta att först göra en skiss med papper och penna för att få överblick, med namngivna mappar och (om du känner att det behövs) även undermappar. När du känner dig nöjd kan du lägga upp ”trädet” med mappar i din dator. Ett för dina dokument, ett för dina bilder och kanske ett i mejlen osv.

Använd sen samma princip som med fysiska saker.
Ta en mapp i taget och sitt bara korta stunder. Är du osäker, kan du skapa en mapp som heter ”osäker” eller ”arkiv” och spara texten där tillfälligt.

Och när det gäller foton kanske det går att vara lite extra tuff? Det är så lätt idag med digitala kameror att ”knäppa iväg” och ta många foton på samma saker eller personer och sen har man inte riktigt mage att slänga några av dem. Men ett förslag är att titta igenom dem direkt när du laddar ner dem och sen bara spara det allra bästa kortet på varje motiv. Och ett jättefint sätt att spara och ha glädje av sina foton är att skapa fotoböcker med text. Det finns en uppsjö av olika förlag nu där man kan beställa sina egna fotoböcker för en ganska billig peng.

Det är en så otroligt befriande känsla när man har gått igenom och städat innehållet i sin dator. Känslan att veta vad man har och var det ligger utan att behöva klicka runt! Bra Feng Shui för själen helt enkelt.  Prova får du se !

 

Vill du veta mer om hur du får till en skön och harmonisk känsla i ditt hem, har vi en fin webbkurs där det också ingår en E-bok som bonus!  

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s