Rensa i röran – när man är klar.

Hittills har vi gått igenom förberedelserna med en bra plan, några praktiska tips och snuddat lite vid den känslomässiga biten. Nu till den del som är jätteviktig att komma ihåg för att liksom hålla ångan uppe och för den fortsatta inspirationen att rensa.

rensa-i-roran-nar-man-ar-klarAllt eftersom du rensat klart är det bra att också göra rent. Att damma av och torka ur hyllor och lådor innan de fylls igen. Och när du gått igenom ett rum är det läge att dammsuga och tvätta golven. Du kan se på det som att du faktiskt också dammsuger upp den sista stagnerade energin i rummet.

Nu när rummet är rent är det din tur!
När man hållit på att rensa en stund är det nästan ofrånkomligt att man själv blir trött och att den där stagnerade och ”kladdiga” energin liksom fastnar på dig. Så även om du efter röjningen är trött och bara vill slänga dig i soffan, är det bra att först ta sig en dusch. Då tvättas allt damm och stagnerad energi bort och spolas ner i avloppet – bort från dig själv och bort från hemmet.

feng-shui-pa-latt-satt-beloning-nar-man-ar-klarDet viktigaste av allt.
Kom ihåg att belöna dig själv! En klapp på axeln, unna dig en liten present, gör något du tycker om och som gör dig glad. Pryd rummet med en bukett färska blommor eller nya och pigga krukväxter. Det är både du och rummet värda!
Och kanske kommer små belöningar till dig ändå – det är inte ovanligt att efter man rensat ut gammalt, kommer nya saker till dig som av ett trollslag!

Stanna nu upp en stund i det rum du just rensat. Hur känns det? Känner du skillnaden – i rummets energi och framför allt, i dig själv?

Och så ett litet tips för framtiden.
När man är ute och handlar kanske man redan då kan försöka underlätta den goda ordningen hemma. Genom att t.ex. ställa sig frågor som: Finns det en bra plats för denna hemma? Kommer jag att använda den? Gör den mig glad? Behöver jag ta med den hem eller kan jag nöja mig med att glädjas åt den här och nu?

Att tänka till och känna efter innan vi köper nya saker kan ju underlätta för framtiden och så är det ju också lite miljötänk idet.

Mera om att Rensa i röran och hur man skapar ett hem med skön och harmonisk känsla finns i vår webbkurs Feng Shui i Hemmet där du också får en E-bok som extra bonus. Just nu ett fint hösterbjudande som du hittar i vår kursportal.   Till Feng Shui i Hemmet >>


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s