Rensa i Röran – Hur påverkas vi?

En ros till er! 

Vi har fått mycket gensvar och spontana reaktioner på inläggen om att Rensa i röran och det märks att ämnet berör. Tusen tack alla ni som gillar, kommenterar, skickar mejl och delar med er av egna erfarenheter!

feng-shui-pa-latt-satt-ros-till-er

Vi tänkte pausa i städandet en liten stund och reflektera över själva begreppet – att Rensa i röran. Varför är det bra och vad kan det vara som gör att det berör många av oss på det sättet?

Ja vi pratar ju om hemmet och oss själva som speglingar av varandra. Och om vi tar fasta på det kan vi också ta hjälp av hemmet för att vi själva ska må bättre.
Har du någon gång funderat på om du och ditt hem liksom följs åt? När du är glad, ledsen, fokuserad eller känner dig förvirrad och överbelastad – har du lagt märke till om ditt hem ändras med dig? Vi ska inte gräva så djupt i det här just nu, men det kan faktiskt vara så att hemmet ser ut lite som vi mår.

Om du är i en period i livet där det känns motigt och inte riktigt hittar fotfäste, kan du använda ditt hem som ett hjälpmedel. Allt eftersom det skapas ordning i hemmet hjälper det också till att skapa ordning i tankarna och i förlängningen vardagen och framtiden.

Men om man har mycket saker man tycker om? Och det som en person känner är städat och rent kanske upplevs stökigt av en annan? Ja, så kan det vara. Och att rensa i röran betyder inte att våra hem ska vara barskrapade eller helt fria från saker. Men det är ett sätt att tänka över vad man har i hemmet och om det hör ihop med de personer vi är och vill vara idag. Om de verkligen tillför oss glädje och lyfter vår energi.

Att gömma allt i skåp är en snabb lösning för rummet, men inte till någon större nytta för vår egen sinnesfrid. Kommer ni ihåg frustrationen Maria skrev om i ett tidigare inlägg – när man letar febrilt efter något? Men med ordning i skåp och hyllor blir det lite enklare, vi får ett annat lugn och undviker att stressa upp oss.

feng-shui-pa-latt-satt-ordning-i-skapen

Det kan vara bra att förvara vissa saker i ett skåp ett tag, tills det känns ok att ta tag i dem – de där sakerna vi inte vet vad vi ska göra med. Kanske är det föremål vi egentligen inte tycker om men ändå inte kan förmå oss till att slänga eller skänka vidare. De får man kanske ta fram en i taget och ställa sig frågan vad det är som gör att vi behåller just det. Varför har vi svårt att släppa taget? Vilket minne är det förknippat med? Kan jag omfamna det minnet, ta lärdom av det, känna förlåtelse eller förståelse för det. Kan jag sen släppa det och saken?

Det här kan vara svårt och jobbigt men också otroligt befriande när man väl tar sig förbi det. Och när man väl börjar rensa och lyssna mer inåt i sina val, blir det ofta så att det känns enklare och enklare att komma in i det tankesättet. Även fortsättningsvis.

Att Rensa i röran kan vi därför också se som en ny vana att endast köpa och ta hem föremål som har en given plats, lyfter vår energi och kommer till praktisk användning. Förutom att det skapar ordning och ger ett större lugn.

Mer om att Rensa i röran och hur man skapar ett hem i lugn och balans
finns i vår kurs Feng Shui i Hemmet . 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s